Dames Tevoko strijdend ten onder

Tevoko speelde zaterdag 19 januari een thuiswedstrijd tegen de nummer 5 VV Amsterdam 2. In een, voor het publiek, leuke aantrekkelijke wedstrijd ging nu ook Tevoko weer ten onder met 0-4.

De eerste drie sets kon Tevoko goed weerstand bieden en ging de strijd lang gelijk op. Met mooie reddingen en aanvallen, van onder andere van de goed spelende Hannah Ipenburg, pakte Tevoko diverse punten. Maar net als vaker kan Tevoko het op het einde van de set het niet afmaken. De eerste et ging met 22-25 verloren. Ook in de tweede set liet Tevoko het op het eind liggen 20-25.

De Texelse dames hadden de hoop dat de beruchte derde set gewonnen kon worden. Maar Amsterdam liet zien waarom ze op een vijfde plaats stonden en speelden zeer gevarieerd en pakte hiermee een voorsprong. Toch liet Tevoko het hoofd niet hangen en bij de stand 18-23 gingen de dames strijden voor wat ze waard waren en dat resulteerd in 4 punten op rij. In een zenuwslopend einde ging ook dit keer weer net de winst naar Amsterdam 25-27.

Hierna was de koek op bij Tevoko en de dames kregen de punten achter elkaar om de oren. De Texelse dames konden niet in de spirit komen van de vorige sets en de set ging dan ook verloren met 12-25.

Tevoko dames komen te kort in Amsterdam

De Texelse dames speelden afgelopen zaterdag in Amsterdam tegen het tweede team van VV Amsterdam. De wedstrijd ging grotendeels gelijk op maar het was Amsterdam wat aan het einde van iedere set de betere was en hierdoor de volle winst pakte 4-0.

In een warme, groene sporthal starten de dames voortvarend, snel werd er een kleine voorsprong opgebouwd, maar Amsterdam kwam terug en de strijd ging lang gelijk op. Tevoko had moeite met het spel van de Amsterdammers en mede door eigen fouten op het einde van de set ging de set verloren met 25-20.

De tweede set verliep identiek aan de eerste. De punten werden om en om gescoord, fouten aan beide kanten zorgden ervoor dat het geen spectaculair duel was. En net als in de eerste set ging het tot het einde gelijk op en wederom ging Tevoko onderuit in de laatste punten. De set ging met 25-22 naar Amsterdam.

De Texelse dames hadden in de derde set niets in te brengen, vele fouten en te makkelijke aanvallen leidden tot een grote achterstand. Er werden her en der nog wat punten bij elkaar gesprokkeld maar de set werd dik verloren met 25-11.

Toch gingen de dames niet bij de pakken neerzitten en starten weer voortvarend de vierde set. Een kleine voorsprong werd gepakt en bij de stand 17-21 leek het erop dat Tevoko dit niet meer uit handen zou geven. Maar Amsterdam deed een stapje meer en pakte hierdoor 5 punten achter elkaar. Tevoko kon zichzelf niet meer oppeppen en ook de vierde set ging verloren 25-22.

Door deze 4-0 nederlaag zijn de dames gezakt naar de laatste plaats. Aankomende zaterdag moet Tevoko thuis om 13.30 uur tegen Armixtos 2 volleyballen, zij staan op de elfde positie. Dit kan weleens een zeer belangrijke wedstrijd worden voor beide teams. Publiek is welkom.

Tevoko dames ondermaats

Tegen een luidruchtig Armixtos 2 uit Amsterdam kwam Tevoko niet in haar eigen spel. Net als in de vorige wedstrijden kwamen de dames net iets te kort waardoor de winst naar de tegenstander ging. De wedstrijd ging met 0-4 verloren.

In een gewijzigde opstelling (Joannie van Elk op de mid-positie en Monique Leijstra in de diagonaal) begon Tevoko aan de wedstrijd. Tevoko is nog zoekende naar een ideale opstelling waar iedereen op zijn best uit de verf komt. De eerste set begon rommelig, zowel Armixtos als Tevoko maakte naast mooie punten ook vele fouten. Lang ging het gelijk op maar het was Armixtos wat de set met 20-25 naar zich toe trok.

In de tweede en volgende sets was het wederom een gelijk opgaande wedstrijd. Net als in de vorige wedstrijden hebben de Tevoko dames moeite om te scoren. De verdediging in de Promotieklasse zit iets beter in elkaar dan een klasse lager, waar de dames vorig jaar nog de ene bal na de andere bal naar de grond sloegen, wordt er in deze klasse goed verdedigt. Daarbij speelt dat in deze wedstrijd de pass niet altijd optimaal was, waardoor de aanval te doorzichtig was. Toch was het Hannah Ipenburg die op de buitenposities diverse punten voor Tevoko binnenhaalde.
Tevoko sprokkelde de punten nog her en der bij elkaar waardoor de sets niet dik verloren gingen.
(21-25, 19-25 en 22-25).

Ondanks dat de Texelse dames op de laatste plaats staan, houden ze de moed erin. In de volgende thuiswedstrijd (zaterdag 20 oktober) tegen Zaanstad 3 gaan de dames alles op alles zetten om toch weer wat punten binnen te halen.